HTML

I N V O K Á C I Ó

Helló Világ! Köszöntelek! Szervusz Világ, Neked beszélek! Mert ma már ilyent is lehet. Remélem, sok mindenről fogunk majd beszélgetni; tudományokról és áltudományokról, persze nem akadémiai szinten. A lényeg pedig az irodalom, próza és líra vegyesen, igaz, csak a saját produkcióimból. Hátha valakinek a lelkében fellép majd egy érzésre egy rezonancia, és akkor közösen tudjuk erősíteni a kiváltó hullám amplitúdóját. Hát áldjon meg a Teremtő bennünket pár szép pillanattal, és néha egy kis sikerélménnyel! Így legyen, Ámen!

Friss topikok

Linkblog

35.Bejegyzés:ZÖLDEK és"ZÖLDSÉGEK"-II.

2009.10.23. 10:56 plazmahalmaz

 

 

            Amikor az előző bejegyzésemet elkezdtem írni, még eszembe sem jutott, hogy ez a cím majd meg fog duplázódni. De az az igazság, hogy az eredeti mondanivalómból még alig árultam el valamit, pedig azok is a mai felfordult, mondhatni megutált világ botrányos rendjének következményei. 
             Igy aztán a legjobb lesz, ha most már tényleg a "zöldségeknél" maradunk, mert attól félek, hogy ha megint mellékvágányra terelődök, akkor még egy harmadik folytatásra is sor kerül ezzel a szép zöldséges címmel.
            Még szerencse, hogy a köznyelvben a "zöldség" kifejezés a valódi "zöldek" megjelenése előtt is már valamilyen idiótaságot jelzett, (lásd pl. a "Zöldfülü" jelzőben.)
            Aztán, hogy a valódi zöldek évtizedek múlva megjelentek, nekik már nem csak a fülük volt züld, hanem az öltözetüknek is legalább a fele, az eszüknek meg minimum  a 90%-a. Mindegy, a remény megmarad azért, hogy majd csak megérnek, és az eszük  is megváltozik a felfogásukkal egyetemben.
           A baj csak az, hogy addig beláthatatlan idő eltelhet, és ennek megfelelően beláthatalan sok kárt is okozhatnak, sőt, sajnos okoznak is, ennek az amúgy is beteg hazának.                       
           Ki ne ismerné pl. a Tenkes szindrómának is nevezhető, máig gyógyíthatatlan  effektust ebben a kis hazában. 
           A Tenkessel, mint tájegységgel először sokan csak a "Tenkes kapitánya" c. nagysikerű kalandfilm kapcsán találkoztak. Aztán sok évvel később - amikor a Kelet helyett már a Nyugat mondta meg nekünk, hogy mit és hogyan kell csinálnunk - jött az ukáz, hogy a Tenkesre pedig radarállomást kell telepítenie, ha másnak nem, hát a NATÓ-nak, mert e nélkül Európa eleve elveszettnek tekinthető.
           Nem is lett volna ezzel semmi baj, van ott már sok ennél feleslegesebb létesítmény is, ha egy-két feltűnési viszketegségben szenvedő egyén bele nem bújik   a zöld kabátjába, és "egy életem, egy halálom esküvéssel" ki nem mondja, hogy itt pedig semmiféle radarállomás megépítését ő nem engedélyezi!
           Gondolta magában ez a pár fakabátos zöldpufajkás illető, hogy most jött el az ő idejük! Most aztán megismerheti őket a világ, mert ők hajlandók ugyanazt a világot, amely róluk  mindez ideig  nem volt hajlandó még tudomást sem venni, akár életük árán  is megmenteni. 
           Ezzel aztán elkezdődött egy olyan huzavona, amely gyakorlatilag még ma sem zárult le, ami elég szégyen az államhatalom számára. Mert hogyan lehetséges az, hogy néhány semmihez sem konyító, de a TV-ben egy percig szerepelni vágyó csúnyácska, pipiskedő városi "hölgyike", néhány hasonszőrű barátjával együtt sok milliárdos kárt okozzon az ország népének. 
           Hát nincs annyi joga egy hivatalosan megválasztott Parlamentnek, vagy a Független BÍróságnak, mint harmadik hatalmi ágnak, hogy ezt a zőldkabátos csőcseléket
betessékeljék legalább addig valamelyik dutyiba, amíg felépítik azt a radarállomást?
           Ez a sok milliárdos károkozás nem ér fel a gyülekezési és vélemény-nyílvánítási jog szándékos félremagyarázásának megtorlásával? Hát milyen jogállam az, ahol néhány  feltűnésre vágyódó sekinek igaza lehet az ország népének érdekével és véleményével szemben?!
           Az ilyen dolgok azok, amelyektől felbőszül a becsületes állampolgár és azt mondja, vagy legalább is gondolja, hogy na, ha ez és ilyen a demokrácia, akkor én  ebből még holtom után sem kérek egy fikarcnyit sem.
            
Aztán vannak még nagyobb "hősök" is a hőseink között. Olyanok, akik ha egy közérdekű építmény miatt ki kell vágni néhány fát, hát nagy cécó és felhajtás közben odaláncoltatják magukat azokhoz a fákhoz.  
           De hol van ugyanez a dicső társaság akkor, amikor szinte minden éjjel, de akár nappal is, sok százezres vagy milliós károkat okoznak az erdeinkben a fatolvaj bandák, szinte nyíltan, hivalkodva, teherautókkal vagy lovasszekerekkel nagyipari módszereket alkalmazva?! Oda nem mernek menni az ilyen gyáva, de biztonságos helyeken nagypofájú sárgászöld cinegék, mert ott egy kicsit rázósabb dolog lenne a saját maguk odaláncolása.
Lehet sőt valószinű, hogy túl sem élnék szegények!
           Az elmondottakból látható, hogy ezek a zőldes sármányok egyáltalán semmire  sem valók a károkozásokon kivül. El lehet talán képzelni, hogy esetleg zöldségboltosoknak elmehetnének a zöld cuccaikban. Bikaviadalra is alkalmasak lennének ugyan, semmi bajuk sem esne, mert az arénákba beengedett bikák  enyhe hányingerrel futnának ki a közelükből a zőldkabát-mentes friss levegőre.
          Hát ennyit a sárguló zöldségekről!

                                                                                        PLAZMAHALMAZ.


             

 

 


              

 

 

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bekoszonto.blog.hu/api/trackback/id/tr951469353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: webdesign antwerp 2018.03.10. 05:20:36

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása