HTML

I N V O K Á C I Ó

Helló Világ! Köszöntelek! Szervusz Világ, Neked beszélek! Mert ma már ilyent is lehet. Remélem, sok mindenről fogunk majd beszélgetni; tudományokról és áltudományokról, persze nem akadémiai szinten. A lényeg pedig az irodalom, próza és líra vegyesen, igaz, csak a saját produkcióimból. Hátha valakinek a lelkében fellép majd egy érzésre egy rezonancia, és akkor közösen tudjuk erősíteni a kiváltó hullám amplitúdóját. Hát áldjon meg a Teremtő bennünket pár szép pillanattal, és néha egy kis sikerélménnyel! Így legyen, Ámen!

Friss topikok

Linkblog

34.Bejegyzés:ZÖLDEK és"ZÖLDSÉGEK"-I.

2009.10.22. 09:55 plazmahalmaz

 

 

          Előre kell bocsájtanom, hogy a fentebbi címben szereplő "zöldségek" egyáltalán nem valamilyen vitamindús élelmiszerek. Semmi közük a zöldpaprikához, paradicsomhoz, sárgarépához, bármilyen kerti veteményhez, vagy piaci "bio-termékhez." Nem bizony, mert ezek a felsoroltak hasznos dolgok, az emberek segítői bajokban, betegségekben, vagy azok megelőzésében. (Kivéve talán a világbolondító Bio-zöldségeket!)          
          Ezek az idézőjelbe tett zöldségek azonban nem hogy gyógyítanának, hanem megbetegítik még a szellemileg ép, és idegrendszer dolgában jól megedzett egyéneket is.
          Mert hát miről is van szó? Arról a dilettáns, vagy inkább egészen dilis mozgalomról, ami vagy sajnálkozást ébreszt az emberben, vagy csak röhögni tud rajta; igaz, nem egészen jókedvében.
          Hogy ki volt a kitalálója ennek az egész marhaságnak, azt én nem tudhatom, amint velem együtt Magyarországon a legtöbben. Szerencsére ennek ismerete vagy ismeretének hiánya egyáltalán nem módosítja az ember IQ-jának mértékét, így én sem vagyok emiatt a "hiányosság" miatt a legkevésbé sem elkeseredve.
          Egy dolog azonban szinte teljesen biztosnak tűnik. Ez pedig az, hogy az egész "zöldség-problémát" valahonnan Nyugatról hozta valamilyen bolond szél, mivel a szél éppen úgy nem ismer határokat, ahogy egyes emberek sem tudják megkülönböztetni a határvonal egyik oldalát a másiktól.
          Ahogy jött és megerősödött ez a Nyugat-imádat, amikor már nem volt kötelező a Kelet-imádat, úgy jöttek és erősödtek az új rendszer áldásos melléktermékei.
          Ezek egyik legjobban utált darabja a reklámőrület minden fajtája. Az ember nem tudja tíz percig hallgatni a rádiót vagy nézni a TV-t, hogy ezek az idegesítő reklámok meg ne bolondítsák, vagy el ne vegyék az esetleg előtte meglévő rövid kis jó kedvét. Így aztán nem is csoda, hogy az ország lakosságának szinte az egésze hangosan sírja vissza azokat a szép időket, amikor még nemcsak marhaságokkal voltak tele a különböző műsorok.
          Valahogy talán - muszájból - még ez is elviselhető lenne az örültek házába kerülés nélkül. De aztán a reklámok végeztével azonnal kezdődik valamelyik másik idegölő müsor, mint pl. a rengeteg rablás valamelyike, vagy az, hogy most éppen hol vertek meg megint egy tanárt, vagy tanítónőt a saját tanítványaik, vagy melyik rendőrt állítják bíróság elé, mert igazoltatás közben önvédelemből meg merte fogni a páciense mellén annak ruháját.
Mást még véletlenül sem mer csinálni szegény, ha nem akar személyi szabadság korlátozásának vétsége miatt egy kicsit abba a börtönbe kerülni, ahova az igazoltatott félnek legalább öt évre be kellene vonulnia, mert ennyit látatlanban, ill. ránézésre is megérdemelne!
           Ilyen csodálatos szabadságot hozott nekünk ez az új rendszer, amelyet a rendszerváltoztatás címszó alatti "eredményeknek" köszönhetünk.
           Bizony, ezért kár volt napra pontosan 53 évvel ezelőtt -  éppen ilyen esti órában - a MŰEGYETEM Hess András téri diákotthonában lángra gyúlva megfogalmazni az egyetemi ifjuság követeléseit, mivel hogy ma is okt. 22.-ének estéje van!
            MOST, EBBEN AZ ÜNNEPI ÓRÁBAN HANGOSAN TILTAKOZVA A JELEN ÁLLAPOTOK MIATT,TELJESEN TISZTA  LELKIISMERETTEL KIJELENTEM, HOGY EZT, AMI AZ AKKORI EGÉSZ CSODÁBÓL MOSTANRA ITT LETT, EGYIKÜNK SEM AKARTA 
                                                  A MAGYAR IFJÚSÁGBÓL!  
             Ezért, ami 1989 óta tiszta eszméink megvalósulása helyett ebben a    nyomorult országban kialakult ,  jóvátehetetlen kár  volt egyetlen fiatal vagy idős  életnek   is elpusztulnia, és főleg kár volt a vértanúk tiszta életét a bitófákon                                                        kettétörni!
             
Úgy látom, az eredeti témától elég szépen sikerült eltávolodnom, dehát mindezt a szörnyűséges másik eltávolodást feletétlenül bele kellett kiáltanom a világba, mert rengetegen nem tudták még elsimítani magukban a megálmodott és a valóra vált dolgok közötti óriási szakadékot!                      

                                                                                  PLAZMAHALMAZ.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bekoszonto.blog.hu/api/trackback/id/tr691467107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása